Worden er nog subsidies gegeven voor de installatie van fotovoltaïsche zonnepanelen ?

Particulieren ontvangen geen subsidies meer voor het plaatsen van een fotovoltaïsche installatie. Het vroegere subsidiesysteem was nodig omdat de kost van een fotovoltaïsche installatie te hoog was om de investering zonder subsidies rendabel te houden.
Op vandaag is de investering rendabel zonder subsidies.

In sommige gevallen is het wel interessant een hypothecaire lening af te sluiten voor het plaatsen van zonnepanelen. Door het systeem van de woonbonus kan men namelijk zowel interesten als kapitaal inbrengen in de belastingen. Zo kan men in sommige situaties uitkomen op een negatieve interest, maw een lening die opbrengt.

Voor bedrijven bestaat nog steeds de 'verhoogde investeringsaftrek voor energiebesparende maatregelen'. Dit komt erop neer dat de investering 13,5% duurder kan worden ingebracht dan ze werkelijk heeft gekost. Dankzij dit systeem wordt vennootschapsbelasting uitgespaard. In praktijk komt dit neer op een effectieve subsidie van 0,135 * 0,34 * 100 % = 4,59%.

Ook worden voor installaties > 10 kW nog steeds groenestroomcertificaten betaald.
Meer info over dit systeem :
http://www.vlaanderen.be/nl/bouwen-wonen-en-energie/energie/zelf-energie...

AlterElectra BVBA
Karreweg 102
9800 Deinze

Telefoon : 09.220.35.61
Fax : 09.328.62.19

info@alterelectra.com

Maak een afspraak

Bent u geïnteresseerd in ons aanbod, aarzel niet ons te contacteren. Een demo-installatie kan worden bezocht op zaterdagen, na het maken van een afspraak.

Kwaliteit

Kom meer te weten over onze kwaliteitsmerken.

  • kyocera-small.png
  • sma-small.png