Hoofdcomponenten van een fotovoltaïsche installatie

De basiselementen voor een fotovoltaïsche installatie bestaan uit de zonnemodules, de gelijkstroom/wisselstroom invertor en het montagesysteem. Verder wordt een elektriciteitsmeter geïnstalleerd voor de meting van het geproduceerde vermogen. Op basis van dit vermogen worden de groenestroomcertificaten uitbetaald. Een terugdraaiende elektriciteitsmeter wordt gratis geïnstalleerd door de distributiebeheerder.

Fotovoltaïsche zonne-modules

Onze fotovoltaïsche modules op basis van silicium bezitten een hoge efficiëntie. De cellen worden ingedekt door een hagelbestendige glazen plaat en beschermingslagen om de cellen & geleiders vacuüm te houden. De module is afgewerkt met een aluminium frame die zorgt voor de sterkte & eenvoudige installatie van het systeem. De modules hebben een garantie van 25 jaar en voldoen aan strenge kwaliteitsvereisten (IEC61215, TÜV, Safety Class II, EC). De levensduur van de panelen ligt rond de 35 jaar.

KYO_Group_Picture_080108.jpg

De invertor

De invertor is een erg belangrijke component van de fotovoltaïsche installatie. Zij staat in voor de erg complexe link tussen de modules en het elektriciteitsnet. Zij vervult de volgende taken:

  • Omzetting van gelijkstroom (DC) naar wisselstroom (AC). De wisselspanning wordt gesynchroniseerd met de spanning van het net. De gegenereerde stroom wordt hetzij in het huiscircuit gebracht, hetzij op het publieke net geplaatst.
  • Zoeken van het maximaal te halen vermogen uit de modules (ook wel MPPT of Maximum Power Point Tracking genoemd). Van zodra de modules enkele watts produceren, treedt het apparaat in werking. Bij zonsondergang zorgt het apparaat voor de loskoppeling van het net.
  • Monitoring van de vermogen- en systeemparameters.

De omvormerkost bedraagt tussen de 8 en 12 % van de investeringskost. De standaardgarantie bedraagt 5 jaar. Deze is uit te breiden naar 10 jaar, 15 jaar of 20 jaar.
SMA_3000TL20.jpg

Montagestructuren

Voor meer detail over de montagestructuren volg deze link

AlterElectra BVBA
Karreweg 102
9800 Deinze

Telefoon : 09.220.35.61
Fax : 09.328.62.19

info@alterelectra.com

Maak een afspraak

Bent u geïnteresseerd in ons aanbod, aarzel niet ons te contacteren. Een demo-installatie kan worden bezocht op zaterdagen, na het maken van een afspraak.

Kwaliteit

Kom meer te weten over onze kwaliteitsmerken.

  • kyocera-small.png
  • sma-small.png