Soorten zonnepanelen

Er bestaan twee soorten zonnepanelen : thermische zonnepanelen en fotovoltaïsche (PV = photovoltaic ) zonnepanelen die heel verschillend vervaardigd zijn en die een heel verschillende werking hebben.

  • Thermische zonnepanelen verzamelen de invallende warmte van de zon en dragen deze over aan een vloeistof. In de zogenaamde zonneboiler wordt de warmte van de vloeistof dan via een warmtewisselaar gebruikt om water op te warmen. Typische toepassingen zijn de opwarming van sanitair water, opwarming van zwembadwater en vloerverwarming.
  • fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen zetten invallend (zon)licht om in elektrische energie. Deze elektrische energie wordt door een omvormer of convertor omgezet naar de electriciteit zoals die op het elektriciteitsnet aanwezig is.Omdat licht, ook zonder rechtstreekse inval van zonlicht, omgezet wordt in elektriciteit zijn PV panelen ook in België rendabel. Het rendement van de zonnepanelen is afhankelijk van richting en helling van de zonnepanelen.

AlterElectra werkt met fotovoltaïsche zonnepanelen.

AlterElectra BVBA
Karreweg 102
9800 Deinze

Telefoon : 09.220.35.61
Fax : 09.328.62.19

info@alterelectra.com

Maak een afspraak

Bent u geïnteresseerd in ons aanbod, aarzel niet ons te contacteren. Een demo-installatie kan worden bezocht op zaterdagen, na het maken van een afspraak.

Kwaliteit

Kom meer te weten over onze kwaliteitsmerken.

  • kyocera-small.png
  • sma-small.png